Metaliczne buczenie na wolnych obrotach po zmianie rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kasper
    Classic
    • 2007
    • 23

NIe wiem o czym mówisz ,nie ma żadnego loginu ni hasla na rapidshare ani na megauploadzie.

[ Dodano: Czw 27 Kwi, 06 10:06 ]
    http://www.finam.ru/files/audi/etka/etka_6_3/etka.htm (hasło do lekarstwa; Adriatic jest to link do Etka_6_3 dla AUDI iW ale Skoda ma dużo takich samych podzespołów. Program wymaga ustawienia rozdzielczości 1280na 1024. :lol:
  • ===Tomy===
    Rider
    • 2006
    • 552

Witam serdecznie.
    Dzieło dokonane. ASO pozytywnie rozwiązało kwestię kolejnego przeglądu. Wymieniono rolkę z napinaczem, paseczek, górną rolkę odwracającą (magiczne psssyt...psssyt każdej Octavii) pompę wodną, oraz dokonano innych czynności zgodnie z harmonogramem.
    Wszystko wykonane idealnie z czego jestem zadowolony. Niestety po 2-3h jazdy autem wyczułem zmienioną charakterystykę pracy silnika. Do cichego pomruku "klekotka" doszedł dodatkowy dźwięk przypominający metaliczne buczenie, które słyszę ze zmienną charakterystyką natężenia. Dzwoniłem do ASO i Pan kierownik uznał, że jeśli się nasili niezwłocznie podjechać. Hałas daje wyłapać się siedząc w środku auta. Na zewnątrz wyraźnie coś się odzywa. Najbliższą wolną chwilę znajdę dopiero w sobotę dlatego pozwolę sobie zapytać mądre głowy tego forum co to jest ?

Czy to może nowa rolka musi się dotrzeć ? Pasek ? Rolka owracająca ? Pompa wodna <szok> ? Kąt wtryskiwacza po wymianie rozrządu OK, nic mi nie zgłaszano. Szczerze mówiąc po uruchomieniu auta od razu wpadł mi w ucho nieco większy hałas pracy na wolnym biegu. Co to może być ? Boję się gdyż jutro czeka mnie blisko 500km podróży i nie chcę, aby mnie coś zaskoczyło.

Najnowsze dane - > poświęciłem wieczorem chwilę i obsłuchałem dokładnie silnik.
    Odgłos zdecydwanie dochodzi z części rozrządu. Jednak nadal nie znam jeszcze przyczyny.
    Po doładowaniu na 3000-3500 RPM, gdy zwalniam obroty czuję różnicę w wydechu (efekt podobny do posiadania dziury w rurze, nieszczelnej uszczelki pod kolektorem) .. Pal licho.
    Zobaczę co powie ASO.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

moj zaraz po zmianie rozrzadu pracowal troche twardo i ciezko zapalal( jak sie okazalo panowie nie ustawili dobrze kata wtrysku)
      ale zadnych dodatkowych odglosow nie bylo
      a zaraz po zalozeniu nawet bym powiedzial ze troszke ciszej :wink:

Komentarz

• ===Tomy===
        Rider
        • 2006
        • 552

Zamieszczone przez chester121
        moj zaraz po zmianie rozrzadu pracowal troche twardo i ciezko zapalal( jak sie okazalo panowie nie ustawili dobrze kata wtrysku)
        ale zadnych dodatkowych odglosow nie bylo
        a zaraz po zalozeniu nawet bym powiedzial ze troszke ciszej :wink:
        Napisałem w trakcie trwania prac, aby nie zapomniano o ustawieniu kąta wtrysku.
        Pan Kierownik miło się zaśmiał i zapewnił, że nie zapominają o tej czynności.
        Przez czas wymiany rozrządu oraz gwarancyjnej naprawy lakierniczej jeździłem zastępczą Fabią :szeroki_usmiech Zasiadłem ponownie do Octavki i mam wrażenie, że pod maską mam ze 150 KM :diabelski_usmiech Niestety, ten odgłos mnie denerwuje. W poniedziałek niezwłocznie podjadę. Dam znać co jest tego przyczyną.

BTW: dołożyłem kolejny element upiększający ze stajni Milotec-a. Chromowe ringi licznika - rewlacja. Wieczorem w ślad za wskazówkami prędkościomierza oraz obrotomierza wędruje wyraźny punkcik świecący na zielono wskazujący dany pomiar
        Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
        Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
        Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

Pracuję...